Ruusun kehohuoltamosta

 

Olen Hanna Ruusu, Ruusun kehohuoltamon yrittäjä, tai mieluumminkin sanoisin tekijänainen.
Valmistuin lähihoitajaksi (sairaanhoito ja huolenpito) jo parikymmentävuotta sitten, joten ihmisten hoitamisesta on ehtinyt kertyä runsaasti kokemusta ja vankka ammattitaito, ennenkuin siirryin tekemään hieman erilaista hoitotyötä yrittäjänä, kalevalaisena jäsenkorjaajana. Työ- ja koulutushistoriaa minulle on vuosien varrella kertynyt myös kaupan alalta.

Viimeisimmäksi olen suorittanut hieronnan ammattitutkinnon, joten minulla on myös koulutetun hierojan ammattipätevyys (julkiterhikki.valvira.fi). 
Hierojaksi opiskelin syventääkseni ja laajentaakseni omaa osaamistani ja jotta voin tarjota asiakkailleni palveluita monipuolisemmin.

Miten minusta sitten tuli kalevalainen jäsenkorjaaja?

Tarinani on hyvin tyypillinen: Sain avun vaivaani kalevalaiselta jäsenkorjaajalta.
 

Oikea jalkani oli vaivannut jo hyvän matkaa toista vuotta, lääkäri oli tutkinut, olin käynyt useamman kerran fysioterapeutilla ja hierojalla. Apua heiltä sain kyllä, mutta vaiva tahtoi aina vain palata takaisin.

Jalka oli lonkasta alaspäin varpaisiin saakka kankea, krampissa oleva, puutuileva pökkelö. Kaikki kävelyä raskaampi liikunta oli ollut pakko jättää pois, koska jo kävellessäkin olo tuntui hankalalta pökkelöjalan takia ja särkylääkkeitä jouduin käyttämään lähes päivittäin, jotta pystyin olemaan töissä lähihoitajana.

Koska useampi henkilö minulle kalevalaista jäsenkorjausta suositteli, ajattelin, että enpä minä siinä mitään menetäkään, jos kokeilen...


Kävin ensimmäisen kerran kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa syksyllä 2014. Olin kuullut kaikenmaailman kauhutarinoita jäsenkorjaajista ja enkä oikein edes tiennyt kalevalaisesta jäsenkorjauksesta mitään, joten olin aika epäluuloinen. En esim tiennyt sitä, että jäsenkorjaajaksi voi itseään tituleerata ihan kuka tahansa, mutta kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi valmistutaan kolmivuotisen, käytäntöpainotteisen koulutuksen ja näyttöjen kautta, eikä hoitomuotoon kuulu mikään niksauttelu tai muu väkivaltainen rytkyttely.

Menin vastaanotolle avoimin mielin, mutta ilman sen isompia odotuksia. Aika paljon jännittikin.
Jo ensimmäinen kalevalainen jäsenkorjaushoito toi todella merkittävän avun ja hoito oli hyvin miellyttävä kokemus. Pahin ja häiritsevin "pökkelöisyys" jäi sille tielle ja kipulääkkeet sain jättää pakettiinsa, enkä niitä ole enää jalkavaivaan sen koommin tarvinnut.
Sen verran suuren vaikutuksen hoito ja sen tulokset tekivät, että ajatus kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi opiskelusta alkoi kyteä mielessäni. Kutakuinkin vuoden päästä ensimmäisestä omasta kjk-kokemuksestani olin jo Kauhajoen evankelisella opistolla Kalevalaisen jäsenkorjauksen peruskurssi ykkösellä.

Kalevalaisen jäsenkorjaajan nimikkeen olen saanut toukokuussa 2018.


Kalevalaisen jäsenkorjauksen osalta käyn Kansanlääkintäseuran järjestämissä täydennyskoulutuksissa vähintään joka toinen vuosi (viimeisimmän ehdin käydä juuri ennen koronatilanteen ryöhähtämistä maaliskuun alussa 2020).

Myös koulutetun hierojan roolissa pyrin pitämään tietojani ajan tasalla ja täydentämään osaamistani.

Seuraan aktiivisesti mm Koulutettujen hierojien liiton julkaisuja yms.

Vapaa-ajallani harrastan kitaransoittoa ja laulamista, lukemista, kotijoogaa, lenkkeilyä, hyötyliikuntaa, käsitöitä, kesäisin möyrin puutarhassa ja syksyisin tykkään marjastaa ja sienestää.  
Perheeseeni kuuluu aviopuoliso ja kolme seniori-ikäistä maine coon-kissaa. Näyttelyissä käytiin kissojen kanssa aikoinaan hyvinkin aktiivisesti, mutta jo vuosia me kaikki ollaan mieluummin hengailtu kotona, kuin juostu näyttelyissä.

Paheinani voisin mainita Salattujen elämien ja tosiTV-sarjojen aktiivisen seuraamisen.
 

 

Ruusun kehohuoltamo sijaitsee Jämsässä, Hallin taajamassa, reilut 20km Jämsän keskustasta Tampereen suuntaan.

Ajoaika Jämsästä noin 20min, Jämsäkoskelta noin 30min, Mäntästä noin 30min, Jyväskylästä ja Tampereelta noin tunti.

Tarkempia ajo-ohjeita löydät Yhteystiedot-sivulta.
Ajankohtaisia asioita päivitän pääasiassa Facebookin puolelle.