Ruusun kehohuoltamosta

 

Olen Hanna Ruusu, Ruusun kehohuoltamon yrittäjä, tai mieluumminkin sanoisin tekijänainen. 
Suonissani virtaa sopuisasti sekaisin varttikarjalaista ja keskisuomalaista verta. Karjalaisveri on verrattain vahvaa tavaraa, se loistaa luonteessani, vaikka sitä vain vartin verran onkin ja Keski-Suomessa olen kasvanut ja elänyt. Olen siis syntyjäni ihan jämsäläinen, rakkaat lapsuusmaisemani sijaitsevat Jämsänniemellä Päijänteen kupeessa. Mehtän keskellä kasvaneena olenkin ikuisesti sydämeltäni ja sielultani maalaistyttö.

Hallissa olen asunut jo liki 20 vuotta.

Valmistuin lähihoitajaksi (sairaanhoito ja huolenpito) jo parikymmentävuotta sitten, joten ihmisten hoitamisesta on ehtinyt kertyä runsaasti kokemusta ja vankka ammattitaito, ennenkuin 1.1.2018 siirryin tekemään tätä hieman erilaista auttamistyötä päätoimisena yrittäjänä. Työ- ja koulutushistoriaa minulle on vuosien varrella kertynyt myös kaupan alalta.

Viimeisimmäksi olen suorittanut hieronnan ammattitutkinnon, joten minulla on myös koulutetun hierojan ammattipätevyys (julkiterhikki.valvira.fi). 
Hierojaksi opiskelin syventääkseni ja laajentaakseni omaa osaamistani ja tarjotakseni asiakkailleni monipuolisempi palveluita erilaisiin tarpeisiin.

Miten minusta sitten tuli kalevalainen jäsenkorjaaja?

Tarinani on monelle kalevalaisille jäsenkorjaajalle varsin tyypillinen:

Sain itse avun kalevalaiselta jäsenkorjaajalta.
 


Kävin ensimmäisen kerran kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa syksyllä 2014. Olin kuullut kaikenmaailman kauhutarinoita jäsenkorjaajista ja enkä oikein edes tiennyt kalevalaisesta jäsenkorjauksesta mitään, joten olin aika epäluuloinen. En esim tiennyt sitä, että jäsenkorjaajaksi voi itseään tituleerata ihan kuka tahansa, mutta kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi valmistutaan kolmivuotisen, käytäntöpainotteisen koulutuksen ja näyttöjen kautta, eikä hoitomuotoon kuulu mikään niksauttelu tai muu väkivaltainen rytkyttely.

Menin vastaanotolle avoimin mielin, mutta ilman sen isompia odotuksia. Aika paljon jännitti.
Jo ensimmäinen kalevalainen jäsenkorjaushoito toi todella merkittävän avun toista vuotta jatkuvasti kiusanneeseen jalkavaivaani ja hoito oli hyvin miellyttävä kokemus. Muutos voinnissa hoidon jälkeen oli suorastaan dramaattinen, muistan vieläkin, miten ihmeellistä oli, kun jalka tuntui yhtäkkiä taas aivan normaalilta ja käveleminen oli vaivatonta, eikä tuntunut miltään. 
Sen verran suuren vaikutuksen hoito ja sen tulokset tekivät, että ajatus kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi opiskelusta alkoi kyteä mielessäni. Kutakuinkin vuoden päästä ensimmäisestä omasta kjk-kokemuksestani olin jo Kauhajoen evankelisella opistolla Kalevalaisen jäsenkorjauksen peruskurssi ykkösellä.

Kalevalaisen jäsenkorjaajan nimikkeen olen saanut toukokuussa 2018.


Kalevalaisen jäsenkorjauksen osalta käyn Kansanlääkintäseuran järjestämissä täydennyskoulutuksissa vähintään joka toinen vuosi (viimeisimmän, aiheena "hermosto ja neurofaskiat" ehdin käydä juuri ennen koronatilanteen ryöhähtämistä maaliskuun alussa 2020).

Myös koulutetun hierojan roolissa pyrin pitämään tietojani ajan tasalla ja täydentämään osaamistani.

Seuraan aktiivisesti mm Koulutettujen hierojien liiton julkaisuja yms. Syksyllä -21 olen suorittanut UKK-instituutin järjestämän Elintapaohjauksen perusteet-verkkokurssin.

Vapaa-ajallani harrastan kitaransoittoa ja laulamista, lukemista ja äänikirjojen kuuntelua, kotijoogaa, lenkkeilyä, hyötyliikuntaa, käsitöitä, kesäisin möyrin puutarhassa ja syksyisin tykkään marjastaa ja sienestää.  
Perheeseeni kuuluu aviopuoliso ja kaksi seniori-ikäistä maine coon-kissaa. Näyttelyissä käytiin kissojen kanssa aikoinaan hyvinkin aktiivisesti, mutta jo vuosia me kaikki ollaan mieluummin hengailtu kotona, kuin juostu näyttelyissä.

Paheinani voisin mainita Salattujen elämien ja tosiTV-sarjojen aktiivisen seuraamisen.
 

 

Ruusun kehohuoltamo sijaitsee Jämsässä, Hallin taajamassa, reilut 20km Jämsän keskustasta Tampereen suuntaan.

Ajoaika Jämsästä noin 20min, Jämsäkoskelta noin 30min, Mäntästä noin 30min, Jyväskylästä ja Tampereelta noin tunti.

Tarkempia ajo-ohjeita löydät Yhteystiedot-sivulta.

 

 

 

 

Ajankohtaisia asioita päivitän pääasiassa Facebookin puolelle.