Olen Hanna Ruusu, Ruusun kehohuoltamon yrittäjä, tai mieluumminkin sanoisin tekijänainen.
Valmistuin lähihoitajaksi (sairaanhoito ja huolenpito) jo parikymmentävuotta sitten, joten ihmisten hoitamisesta on ehtinyt kertyä runsaasti kokemusta ja vankka ammattitaito, ennenkuin siirryin tekemään hieman erilaista hoitotyötä yrittäjänä, kalevalaisena jäsenkorjaajana. Työ- ja koulutushistoriaa minulle on vuosien varrella kertynyt myös kaupan alalta.

Kävin itse ensimmäisen kerran kalevalaisella jäsenkorjaajalla syksyllä 2014. Tunnustan olleeni aika epäluuloinen, koska olin kuullut kaikenmaailman kauhutarinoita jäsenkorjaajista ja totta puhuen en edes tiennyt kalevalaisesta jäsenkorjauksesta mitään. En esim tiennyt sitä, että jäsenkorjaajaksi voi itseään tituleerata ihan kuka tahansa, mutta kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi valmistutaan kolmivuotisen, käytäntöpainotteisen koulutuksen ja näyttöjen kautta, eikä hoitomuotoon kuulu mikään niksauttelu tai muu väkivaltainen rytkyttely.


Oikea jalkani oli vaivannut jo hyvän matkaa toista vuotta, lääkäri oli tutkinut, olin käynyt useamman kerran fysioterapeutilla ja hierojalla. Apua heiltä sain kyllä, mutta vaiva tahtoi aina vain palata uudelleen takaisin.

Jalka oli lonkasta alaspäin varpaisiin saakka kankea, krampissa oleva, puutuileva pökkelö. Kaikki kävelyä raskaampi liikunta oli ollut pakko jättää pois, koska jo kävellessäkin olo tuntui hankalalta pökkelöjalan takia ja särkylääkkeitä jouduin käyttämään lähes päivittäin, jotta pystyin olemaan töissä lähihoitajana.

Koska useampi henkilö minulle kalevalaista jäsenkorjausta suositteli, päätin kokeilla vielä sitäkin, ikäänkuin viimeisenä oljenkortenani.

Menin vastaanotolle avoimin mielin, mutta ilman sen isompia odotuksia. Vähän (tai oikeastaan aika paljon) jännittikin.
Jo ensimmäinen kalevalainen jäsenkorjaushoito toi todella merkittävän avun, eikä hoito itsessään ollut lainkaan kivuliasta, vaan hyvin miellyttävä kokemus. Pahin ja häiritsevin "pökkelöisyys" jäi sille tielle ja kipulääkkeet sain jättää pakettiinsa, enkä niitä ole enää jalkavaivaan sen koommin tarvinnut.
Sen verran suuren vaikutuksen hoito ja sen tulokset tekivät, että ajatus kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi opiskelusta alkoi kyteä mielessäni. Kutakuinkin vuoden päästä ensimmäisestä omasta kjk-kokemuksestani löysin itseni Kauhajoen evankeliselta opistolta Kalevalaisen jäsenkorjauksen peruskurssi ykköseltä.

Kalevalaisen jäsenkorjaajan nimikkeen olen saanut toukokuussa 2018.

Teen jäsenkorjauksen lisäksi myös klassista hierontaa. Olen saanut Jämsän Gradiassa suorittamani hieronnan ammattitutkinnon opintoni valmiiksi tammikuussa 2021 ja kunhan rekisteröinti Valviraan saadaan tehtyä, niin nimeni tulee löytymään Valviran julkiterhikistä lähihoitajan lisäksi myös koulutettuna hierojana.
Kalevalaisen jäsenkorjauksen osalta käyn Kansanlääkintäseuran järjestämissä täydenny
skoulutuksissa vähintään joka toinen vuosi (viimeisimmän ehdin käydä juuri ennen koronatilanteen ryöhähtämistä maaliskuun alussa 2020).

Lisäksi seuraan ja opiskelen terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä aiheita myös omaehtoisesti.

Vapaa-ajallani harrastan kitaransoittoa ja laulamista, lukemista, kotijoogaa, hyötyliikuntaa, inspiraation iskiessä teen käsitöitä, kesäisin möyrin puutarhassa ja syksyisin tykkään marjastaa ja sienestää.  

Perheeseeni kuuluu aviopuoliso ja kolme seniori-ikäistä maine coon-rotuista kissaa. Näyttelyissä käytiin kissojen kanssa aikoinaan hyvinkin aktiivisesti, mutta jo vuosia me kaikki ollaan mieluummin hengailtu kotona, kuin juostu näyttelyissä.

Paheinani voisin mainita Salattujen elämien aktiivisen seuraamisen ja persouden herkuille.

Ruusun kehohuoltamo sijaitsee Jämsässä, Hallin taajamassa, reilut 20km Jämsän keskustasta Tampereen suuntaan.

Ajoaika Jämsästä noin 20min, Jämsäkoskelta noin 30min, Mäntästä noin 30min, Jyväskylästä ja Tampereelta noin tunti.

Tarkempia ajo-ohjeita löydät Yhteystiedot-sivulta.
Ajankohtaisia asioita päivitän pääasiassa Facebookin puolelle.
Ruusun kehohuoltamosta

© 2020 Ruusun kehohuoltamo. Proudly created with Wix.com