top of page

Viiden pisteen korva-akupunktio

Viiden pisteen korva-akupunktio on tullut Ruusun kehohuoltamon palveluvalikoimaan keväällä 2024 omakohtaisen, hyvän hoitokokemuksen myötä. 


Viiden pisteen akupunktiohoidosta voi saada apua mm.

 

- Rentoutumiseen
- Ahdistuneisuuteen
- Unettomuuteen
- Stressiin
- Vieroitusoireisiin
- Kipuihin
- Keho-mieliyhteyden vahvistamiseen

 


Hoitoa ei voi tehdä päihtyneelle, raskaana olevalle, vakavasti psyykkisesti sairaalle tai yleisvoinniltaan hyvin hauraalle henkilölle. Syöpäpotilaille en myöskään tee hoitoja. Korvanlehtien ihon tulee olla ehjä ja terve. 
 


Suositeltavaa on ottaa hoito useamman hoidon sarjana, koska harvemmin yksi hoito vielä tuo mainittavaa vaikutusta. Mutta joskus hyötyjä voi saada satunnaisillakin hoidoilla, itse kuulun näihin, joka saa jopa selkeämmät hyödyt satunnaisista hoidoista, kuin sarjasta!
Vain kokeilemalla tietää, miten hoito juuri sinuun vaikuttaa ja hyödytkö jo yhdestä hoidosta vai ehkä sarjahoidosta.


Yksinkertaisuudessaan viiden pisteen korva-akupunktiohoito menee näin:

Aluksi hoidettava puhdistaa korvalehtensä puhdistuslapulla. Tämän jälkeen molempiin korvanlehtiin asetetaan viisi steriiliä akupunktioneulaa tiettyihin pisteisiin, jonka jälkeen hoidettava rentoutuu noin 20-35minuuttia. Ensikertalaiselle riittää 20min, kokeneemmalla neulat voivat olla korvissa noin 30-35min (varattu aika on kokonaisvastaanottoaika!) Rentoutumisasennon hoidettava saa itse valita. Varmasti mukavinta on olla hierontapöydällä lämpimän viltin alla pitkällään, mutta halutessaan voi myös rentoutua tuolilla istuen.

Hoidon aikana ei rupatella, vaan rentoudutaan rauhoittavan musiikin soidessa taustalla. Ainoastaan jos hoidon aikana tulee millään lailla huono olo, siitä on ehdottomasti kerrottava heti, jolloin neulat otetaan pois! Pidän hoidettavaa koko ajan silmällä, jotta hoitotilanne on turvallinen.

Viiden pisteen korva-akupunktiohoidon jälkeen olo voi olla hyvin rentoutunut ja jopa unelias ja sen jälkeen on hyvä juoda riittävästi vettä ja mielellään ottaa rennosti loppupäivä.
 

bottom of page