Sports massage on leg

Klassinen hieronta  

Massage

Klassinen hieronta on vanha, perinteinen hoitomuoto, jolla pyritään lievittämään ja ennaltaehkäisemään erilaisia pehmytkudosten kipu- ja jännitystiloja. Hieronta myös mm. rentouttaa kokonaisvaltaisesti, parantaa liikkuvuutta, parantaa nestekiertoa ja sen myötä myös poistaa turvotusta, vilkastuttaa verenkiertoa ja parantaa kudosten aineenvaihduntaa. 

Hieronnassa käytetään viittä eri perusotetta: sively, hankaus, pusertelu, täristely ja taputus.

Jokaisella hierojalla on oma käsialansa ja tapansa käyttää hierontaotteita. Otteita sovelletaan  kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisesti, tarpeen mukaan. Hieronnan tulee tuntua miellyttävältä, ei liian kivuliaalta.

Klassinen hieronta sopii kaikille, joilla ei ole terveydentilassaan hierontaa estäviä tekijöitä.

 

Ruusun kehohuoltamolla jokainen asiakas täyttää ensimmäisellä kerralla hierontaan tullessaan esitietolomakkeen, jossa kartoitetaan terveydentila ja mahdolliset hierontaa rajoittavat tekijät.

Asiakas haastatellaan myös aina ennen hierontaa suullisesti, sekä kehon liikkuvuutta ja lihaskireyksiä tutkitaan.

Hieronta-ajat ovat asiakkaalle varattuja kokonaisaikoja, joihin sisältyy hieronnan lisäksi myös em. haastattelu ja tutkiminen.

 

 

Hieronnan esteitä ovat:

-  syöpä ja tutkimattomat kasvaimet (syöpähoitojen jälkeen ehdottomasti oltava lääkäriltä lupa hierontaan)

-  vakavat sydän- ja verisuonitaudit  (esim. laskimotukos). Jos sinulla on sydämen tahdistin, hieronnan soveltuvuus on hyvä varmistaa lääkäriltä

-  ihoinfektiot (esim selässä laajalla alueella oleva akne on este selän hieronnalle, kun taas yksittäinen tulehtunut           finni voidaan hieroessa kiertää), tarttuvat ihotaudit

-  kuume, flunssa, influenssa jne. Näin korona-aikana kaikki hengitystieinfektioon viittaavat oireet on ehdoton este!

-  spastinen halvaus

-  hemofilia eli verenvuototauti

-  tuoreet vammat (venähdykset, revähdykset, palo- ja paleltumavammat, haavat, murtumat jne) ja leikkausten                 jälkitilat (lääkärilta oltava lupa hierontaan)

-  suurentuneet imurauhaset

-  päihtymys, krapula

-  lääkärin hoitoa vaativat tilat (esim. halvausoireet tai äkillinen, voimakas kipu jne)

-  psykoosi
-  aktiiviset sidekudossairaudet, reumaattiset taudit niiden ollessa akuutissa tulehdusvaiheessaJos olet epävarma hieronnan sopivuudesta itsellesi, varmista asia lääkäriltä ennen ajan varaamista. 
 


 

-