top of page
Sports massage on leg

Klassinen hieronta  

Massage

Klassinen hieronta on vanha, perinteinen hoitomuoto, jolla pyritään lievittämään ja ennaltaehkäisemään erilaisia pehmytkudosten kipu- ja jännitystiloja. Hieronta myös mm. rentouttaa kokonaisvaltaisesti, parantaa liikkuvuutta, parantaa nestekiertoa ja sen myötä myös poistaa turvotusta, vilkastuttaa verenkiertoa ja parantaa kudosten aineenvaihduntaa. 

Hieronnassa käytetään viittä eri perusotetta: sively, hankaus, pusertelu, täristely ja taputus.

Jokaisella hierojalla on oma käsialansa ja tapansa käyttää hierontaotteita. Otteita sovelletaan kunkin asiakkaan kohdalla yksilöllisesti, tarpeen mukaan. Hieronnan tulee ehdottomasti tuntua miellyttävältä, ei liian kivuliaalta!

Saamani palautteen mukaan olen hierojana sopivan napakkaotteinen ja reagoin asiakkaan tuntemuksiin. Jos ote tuntuu asiakkaasta liian kivuliaalta, kevennän tai vaihdan otetta ja mieluummin suostuttelen kudoksia rentoutumaan, kuin runnon väkisin. Kipuherkemmätkin siis uskaltavat hyvin tulla vastaanotolleni, toiveista otteiden voimakkuuden suhteen, sekä tuntemuksista hierontatapahtuman aikana saa ja pitää kertoa! 
Aivan erityisen ronskia ja kovaotteista hierontaa toivovien suosittelen kuitenkin kääntymään jonkun toisen hierojan puoleen, tämän hierojan kädet eivät kestä ihan mahdotonta menoa.

 

Klassinen hieronta sopii kaikille, joilla ei ole terveydentilassaan hierontaa estäviä tekijöitä.
 

Ruusun kehohuoltamolla jokainen asiakas täyttää ensimmäisellä kerralla hierontaan tullessaan esitietolomakkeen, jossa kartoitetaan terveydentila ja mahdolliset hierontaa rajoittavat tekijät. Asiakas haastatellaan myös aina ennen hierontaa suullisesti, sekä kehon liikkuvuutta ja lihaskireyksiä tutkitaan.

Hierontatapahtuma suunnitellaan ja toteutetaan asiakkaan kulloisenkin tarpeen mukaan ja aina tavoitehakuisesti (esim toimintakyvyn paraneminen, kivun helpottuminen jne, joskus tavoite voi toki olla ihan vaan rentoutuminen) ja ilman muuta huomioin aina myös asiakkaan omat toiveet hieronnan suhteen. 

Kerrothan siis toiveesi vastaanotolle tullessasi tai viimeistään hieronnan aikana, jotta pystyn ne huomioimaan ja palvelemaan parhaalla mahdollisella tavalla.
 

Hieronta-ajat ovat asiakkaalle varattuja vastaanottoaikoja, joihin sisältyy hieronnan lisäksi myös em. haastattelu ja tutkiminen.

 

 

Hieronnan esteitä ovat:

-  syöpä ja tutkimattomat kasvaimet (syöpähoitojen jälkeen ehdottomasti oltava hoitavalta lääkäriltä lupa hierontaan)
-  vakavat sydän- ja verisuonitaudit. Jos sinulla on sydämen tahdistin, hieronnan soveltuvuus on hyvä varmistaa hoitavalta         lääkäriltä

-  ihoinfektiot (esim selässä laajalla alueella oleva akne on este selän hieronnalle, kun taas yksittäinen tulehtunut finni               voidaan hieroessa kiertää), tarttuvat ihotaudit

-  kuume, flunssa, influenssa jne. Näin korona-aikana kaikki hengitystieinfektioon viittaavat oireet on ehdoton este!

-  spastinen halvaus

-  hemofilia eli verenvuototauti

-  tuoreet vammat (venähdykset, revähdykset, palo- ja paleltumavammat, haavat, murtumat jne) ja leikkausten                         jälkitilat (hoitavalta lääkärilta oltava lupa hierontaan)

-  suurentuneet imurauhaset

-  päihtymys, krapula

-  lääkärin hoitoa vaativat tilat (esim. halvausoireet tai äkillinen, voimakas kipu jne)

-  psykoosi
-  aktiiviset sidekudossairaudet, reumaattiset taudit niiden ollessa akuutissa tulehdusvaiheessa


Jos olet epävarma hieronnan sopivuudesta itsellesi, varmista asia hoitavalta lääkäriltä ennen ajan varaamista. 

 

-

bottom of page