top of page
Kalevalainen jäsenkorjaushoito
Kalevalainen jäsenkorjaushoito on vanha, suomalainen perinnehoitomuoto. Vaikka nimike "kalevalainen jäsenkorjaaja" edelleenkin helposti synnyttää mielikuvan ns. nikamanniksauttajasta, EI tähän hoitomuotoon kuulu minkäänlainen väkisin runnominen, rusauttelu tai niksauttelu!
Kyseessä on mobilisaatiohoito, jossa kehoa hoidetaan erilaisilla painalluksilla, liu'utuksilla ja venytyksillä asiakkaan omia, luonnollisia liikeratoja hyväksi käyttäen. Kehoa ikäänkuin suostutellaan luopumaan kireyksistä ja pois virheasennoista. Hoito ei aiheuta kipua ja se tehdään aina asiakkaan tuntemuksia ja kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Korkeintaan "makeaa" kipua voi joskus tuntua. Voimaa, jolla hoito tehdään, voisi kuvailla suunilleen samanlaiseksi, kuin mikä patjasta kohdistuu kehoosi vuoteessa maatessasi.
Ennen hoitoa asiakas täyttää hoitolomakkeen, jossa kartoitetaan terveydentilaa, onko hoidolle mahdollisesti rajoituksia ja suljetaan pois mahdolliset hoidon esteet (loma täytetään ensimmäisellä kerralla ja tarvittaessa sitä päivitetään jatkossa). Asiakas haastatellaan samalla myös suullisesti.
Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa käydään aina koko keho läpi ja kullekin asiakkaalle varaan 2h kokonaisajan. Hoito itsessään kestää noin 1,5h. Joskus voi mennä enemmän aikaa, joskus hieman vähemmän.
Alaraajat, joista hoito aloitetaan, hoidetaan asiakkaan ollessa makuulla, yläraajat ja selkä puolestaan asiakkaan istuessa. Yläraajat voidaan hoitaa myös asiakkaan ollessa makuulla.
Hoitoa ei tehdä vaatteiden päältä, joten vaatetus voi olla hoitoon tullessa millainen vain. Asiakas saa aina viltin/pyyhkeen suojakseen ja vain kulloinkin hoidettava alue on paljaana. Intimiteettisuoja huomioidaan ja sitä kunnioitetaan aina hoitoa tehdessä!! Viluvarpaisen kannattaa varata vaikkapa villasukat mukaan, niin ei selän hoidon aikana istuessa varpaita palella.
Kalevalainen jäsenkorjaushoito sopii lähes kaikille ja kaiken ikäisille.
Jos lääkäri on antanut luvan hierontaan, ei kalevalaiselle jäsenkorjauksellekaan ole estettä.
Jos kuitenkin olet epävarma, sopiiko hoito sinulle, ota yhteyttä puhelimitse tai tarvittaessa varmista asia hoitavalta lääkäriltä!
HOIDON ESTEITÄ:
- Tuoreet vammat ja leikkausten jälkitilat (hoidetaan vasta kun on hoitavalta lääkäriltä lupa)
- Syöpä ja tutkimattomat kasvaimet (syöpähoitojen jälkeen oltava hoitavan lääkärin lupa manuaalisiin hoitoihin)
- Ihoinfektiot, tarttuvat ihotaudit (esim erittäin laaja-alainen akne selässä, jalkasilsa)
- Kuume, flunssaoireet, akuutit tulehdukset (myös esim hampaissa), antibioottikuuri
- Vaikeat sydän- ja verisuonisairaudet (mm. laskimotukos), hoitamaton korkea/matala verenpaine, kaulavaltimoiden ahtauma
- Tuore halvaus, spastinen halvaus
- Hemofilia eli verenvuototauti
- Spondylolyysi, spondylolisteesi
- Aktiiviset sidekudostaudit, reumaattiset taudit akuutissa ja ärhäkässä vaiheessa
- Vaikea osteoporoosi
- Päihtymys, krapula
- Psykoosi
- Lääkärin hoitoa vaativat tilat (mm. halvausoireet, äkillinen voimakas kipu jne)
HUOMIOITAVIA ASIOITA ENNEN KUIN VARAAT AJAN KALEVALAISEEN JÄSENKORJAUKSEEN:
- Jos olet luovuttanut verta, saanut kortisonipiikin tai minkä tahansa rokotuksen, niin anna kehon toipua ja palautua rauhassa ennen kalevalaista jäsenkorjaushoitoa. Mahdolliset rokotusreaktiot voivat joskus tulla pienellä viiveellä, joten tämän vuoksi on hyvä odottaa vähintäänkin muutama päivä rokotuksen jälkeen ennen kehon käsittelyä. Kortisonipiikin saamisen jälkeen voi hoitoon tulla kahden viikon päästä pistoksesta.
- Hampaanpoiston, vasta aloitetun juurihoidon tai laajan hammaskivenpoiston jälkeen on hyvä odottaa vähintään viikko ennen hoitoon tuloa.
- Raskaus ei alkuvaihetta lukuunottamatta ole este hoidolle, mutta koska minulla ei ole kokemusta, eikä myöskään täydennyskoulutusta käytynä raskaana olevien tai lasten hoitamiseen liittyen, ohjaan heidät asiaan paremmin perehtyneiden osaajien käsiin. Nuorimmat, joita olen hoitanut, ovat olleet yli 15-vuotiaita nuoria.
Alaikäisellä on oltava huoltaja mukana ainakin ensimmäisen kerran hoitoon tullessa! Huoltajan tulee antaa suostumus hoitoon allekirjoittamalla hoitolomake ja samalla myös vahvistaa terveystiedot oikeiksi.
- Ennen, sekä jälkeen kalevalaisen jäsenkorjauksen on hyvä pitää vähintään viikko väliä muihin manuaalisiin hoitoihin (esim hieronta, osteopatia, akupunktio, vyöhyketerapia, faskiahoito tms).
KALEVALAISEN JÄSENKORJAUKSEN JÄLKEEN:
- Vältä saunomista ym lämpimässä oleilua, raskasta liikuntaa ym voimakasta rasitusta, alkoholin nauttimista kolmen vuorokauden ajan hoidosta.
- Juo normaalia reilummin vettä. Käsittely laittaa nesteet liikkeelle, joten kehno nesteytys hoidon jälkeen saattaa kostautua päänsärkynä seuraavana päivänä.
- Liikunta aloitetaan rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen. Muista aina hyvä ergonomia työssä ja vapaa-ajalla!
- Hoidon jälkeen kehossa saattaa esiintyä monenlaisia tuntemuksia, jotka menevät ohi, kun keho "tekeytyy" ja tottuu uuteen asentoonsa.
Ohjeita kannattaa noudattaa, jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn hoidosta
MERISUOLAKÄÄREEN VALMISTUS JA KÄYTTÖ:
- Liuota 3rkl puhdistamatonta merisuolaa litraan haaleaa vettä
- Kostuta pyyhe tai muu sopiva kangas liuokseen, purista liika neste pois
- Aseta kipukohtaan 1-3 kertaa päivässä 30-45min kerrallaan
- Käytä merisuolakäärettä kuuriluontoisesti, esim 3-4 päivää hoito ja sitten muutaman päivän tauko.
Merisuolakääre on loistava apu kipuun, lihaskireyksiin, tulehdukseen ja turvotukseen. Kokeile esim yskäisenä suolakäärettä rintakehälle!
Lisätietoja kalevalaisesta jäsenkorjauksesta, koulutuksesta, sekä listan koulutetuista osaajista löydät sivuilta (klikkaa sinistä tekstiä).
bottom of page